⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Coq au vin,

4 port

500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g kalkonbacon
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk soja
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot eller maizena

Till servering
kokt potatis (eller mos)

Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla kalkonbaconet. Skala och dela lökarna. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.
Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, lagerblad och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.
Stek under tiden fläsk, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
Servera med kokt potatis (eller mos).